Reisadvies en coronamaatregelen voor Gran Canaria

De coronapandemie zorgt ervoor dat je voor het reizen naar Gran Canaria en tijdens je vakantie op Gran Canaria te maken krijgt met een aantal regels waar je rekening mee moet houden.

Positief reisadvies

Spanje heeft een geel reisadvies (code geel). Dat betekent dat er geen negatief reisadvies is voor reizen naar Gran Canaria en andere bestemmingen binnen Spanje. Zolang de besmettingsgraad binnen de perken blijft, zal dit zo blijven. Als je een pakketreis boekt bij een betrouwbare Nederlandse touroperator die repatrieëringsgarantie biedt, dan loop je geen risico in het geval dat het reisadvies verandert.

Eisen om naar Gran Canaria te mogen reizen

Om naar Gran Canaria te mogen reizen heb je naast je geldige reisdocument (paspoort of ID-kaart) het volgende nodig voor personen vanaf 12 jaar:

+ Je moet een Digitaal Corona Certificaat hebben om aan te tonen dat je volledig gevaccineerd bent (tenminste 14 dagen na de laatste prik), hersteld bent van Covid-19 (minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve NAAT-test) of negatief getest bent. Dat kan door middel van een PCR-, LAMP- of TMA-test maximaal 72 uur voor aankomst of een antigeen sneltest maximaal 48 uur voor aankomst.
+ Spanje eist dat je vanaf 48 uur voor vertrek naar Gran Canaria een FCS formulier invult. Dat kun je hier doen. Na het invullen van deze gezondheidsverklaring ontvang je een QR-code die je nodig hebt om naar Spanje te mogen vliegen. Zonder deze QR-code krijg je geen toegang tot de vlucht.
+ Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- én terugreis.
+ Bij aankomst op Gran Canaria geldt er geen verplichte quarantaine.

Tijdens je verblijf op Gran Canaria

Net als in Nederland gelden er ook op Gran Canaria nog regels die de kans op Covid-19-besmettingen moeten voorkomen. Denk aan sociale afstand en het gebruik van mondkapjes. Reisorganisatie TUI heeft een handig overzicht gemaakt van de coronamaatregelen zoals ze op Gran Canaria (en elders in Spanje) gelden:

✅  Bekijk de coronamaatregelen op Gran Canaria

Terugvliegen naar Nederland

Vanaf vrijdag 22 oktober 2021 geldt er voor Gran Canaria ‘code groen’. Hierdoor hoeven reizigers die vanaf Gran Canaria terugvliegen geen coronabewijs meer te hebben.

Bij terugkomst in Nederland is quarantaine niet verplicht. Het advies is om een zelftest te doen als je geen klachten hebt en je door de GGD te laten testen bij coronagerelateerde klachten.

coronaregels op Gran Canaria