Reisadvies en coronamaatregelen voor Gran Canaria

De coronapandemie zorgt ervoor dat je voor het reizen naar Gran Canaria en tijdens je vakantie op Gran Canaria te maken krijgt met een aantal regels waar je rekening mee moet houden.

Positief reisadvies

Er is geen negatief reisadvies voor reizen naar Gran Canaria en andere bestemmingen binnen Spanje. Zolang de besmettingsgraad binnen de perken blijft, zal dit zo blijven. Als je een pakketreis boekt bij een betrouwbare Nederlandse touroperator die repatrieëringsgarantie biedt, dan loop je geen risico in het geval dat het reisadvies verandert.

Coronamaatregelen op Gran Canaria

Net als in Nederland gelden er ook op Gran Canaria geen regels meer die de kans op Covid-19-besmettingen moeten voorkomen.

✅  Bekijk de coronamaatregelen op Gran Canaria

Eisen om naar Gran Canaria te mogen reizen

Om naar Gran Canaria te mogen reizen heb je naast je geldige reisdocument (paspoort of ID-kaart) het volgende nodig voor personen vanaf 12 jaar:

Niets… alle inreisbeperkingen zijn opgeheven.

Tijdens je verblijf op Gran Canaria

Net als in Nederland gelden er ook op Gran Canaria geen regels meer die de kans op Covid-19-besmettingen moeten voorkomen. Denk aan sociale afstand en het gebruik van mondkapjes. Reisorganisatie TUI heeft een handig overzicht gemaakt van de coronamaatregelen zoals ze op Gran Canaria (en elders in Spanje) gelden:

✅  Bekijk de coronamaatregelen op Gran Canaria

Terugvliegen naar Nederland

Er gelden geen inreisbeperkingen voor de terugreis van Spanje (inclusief Gran Canaria en de andere Canarische Eilanden) naar Nederland. Je hebt sinds 23 maart 2022 geen vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatief testresultaat meer nodig om terug te mogen vliegen naar Nederland.

coronaregels op Gran Canaria