Stranden op Gran Canaria

Gran Canaria telt tientallen stranden die verspreid over het eiland liggen. In de meeste gevallen is er sprake van een aangenaam zandstrand. In tegenstelling tot Tenerife en Lanzarote komen zwarte stranden hier eigenlijk niet voor. Het zand heeft hier allerlei bruintinten waarbij er vooral sprake is van lichtgekleurde zandstranden. Vooral de stranden aan de zuidkust zijn erg populair omdat die vaak weinig golven en stroming kennen. Daarnaast wordt de zee hier vaak zeer geleidelijk dieper, waardoor het meestal ideale stranden zijn om te zonnebaden en te zwemmen, ook voor families met jongere kinderen. Houd wel altijd goed de vlagsignalering aan waarbij aangegeven wordt hoe veilig de zee op dat moment is. Heb je jongere kinderen, check dan zelf voor de zekerheid wel even hoe de situatie is en verlies je kinderen niet uit het oog.

Voordelig naar Gran Canaria?

De VakantieDiscounter bewijst dat vakanties naar Gran Canaria goedkoper kunnen dan wat de touroperators op hun site laten zien. De geheime Gran Canaria vakantiedeals van VakantieDiscounter duiken vaak onder de prijzen van de concurrentie. Wil je betaalbaar op vakantie naar Gran Canaria, check dan hun site even voor de goedkoopste vakantiedeals naar Gran Canaria!

bekijk de BESTE VAKANTIEDEALS voor Gran Canaria
Stranden

Onze favoriete stranden op Gran Canaria zijn:

Playa de Puerto de Mogan

Het beschut gelegen strand van Puerto de Mogan is een kunstmatig aangelegd strand. Samen met de ernaast gelegen jachthaven is het strand erg belangrijk voor het toerisme naar dit mooie stukje Gran Canaria. Het strand oogt intiem en kent een wandelboulevard waaraan verschillende bars en restaurants gevestigd zijn. Op winderige dagen lig je op dit strand vaak goed beschut tegen de wind. Het strand is een gouden zandstrand, dat langzaam afloopt richting de zee. De golfbrekers zorgen ervoor dat er amper sprake is van golfslag. Playa de Mogan behoort daardoor tot de meest geliefde stranden op Gran Canaria onder gezinnen met jongere kinderen.

Playa de Puerto Rico

Het tweede artificiële strand van Gran Canaria is dat van Puerto Rico. Een goed kenmerk van dit zandstrand is het feit dat Puerto Rico tot de meest zonnige stukken van het eiland behoort. Niet voor niets dat projectontwikkelaars juist hier een dorp gebouwd hebben waar het de toeristen aan niets mocht ontbreken. Het strand was daarom een basisvoorwaarde. Het resultaat is een mooi en druk bezocht zandstrand, waar je heerlijk kunt liggen op comfortabele strandbedjes, al dan niet onder een parasol. Een voordeel van het strand van Puerto Rico is dat je hier beschut ligt tegen de vaak aflandige wind. Hierdoor is het al bij temperaturen vanaf een graad of 20 prima vertoeven. En laat dat nou net het laagste klimaatgemiddelde zijn tijdens de wintermaanden.

Playa de Maspalomas

Volgens ons is het strand van Maspalomas het mooiste strand van het eiland. De glooiende zandduinen zijn niet voor niets een beschermd natuurgebied waar geen hotels meer gebouwd mogen worden. Aan de westelijke kant van het strand staat de Faro de Maspalomas. Hier is het strand vlak en zijn er verschillende horecagelegenheden. Wat verderop begint ‘Gay Beach’ waar zoals de naam het al zegt vooral homoseksuele badgasten vertoeven. In de duinen zelf wordt veel naakt gerecreëerd. Aan de oostkant gaat het strand over in Playa del Inglés.

Omdat de duinen van Maspalomas een beschermd natuurgebied vormen, zul je binnen de duinen zelf geen voorzieningen aantreffen. Die heb je gelukkig aan de zuidkanten van het strand wel. Daar vind je horeca (heerlijke terrasjes) en kun je ligbedden met parasols huren.

Playa del Inglés

Het ‘strand van de Engelsen’ is het hoofdstrand van de gelijknamige badplaats. Hier zie je eigenlijk het hart van het massatoerisme zoals het op Gran Canaria ooit ontstaan is. Wie het strand ziet die zal dat wel begrijpen, want het is een aangenaam zandstrand waarachter een strook ligt met vooral horeca en wat winkeltjes. Op het strand zijn volop mogelijkheden om strandbedjes met parasols te huren. Wie niet van drukte houdt die kan het beste de kustlijn richting het westen aflopen tot je in het wat rustigere deel terechtkomt. Er zijn veel hotels en appartementen in allerlei prijsklassen te vinden in Playa del Ingles. Zo kun je bijvoorbeeld een vakantie in het populaire Hotel Eugenia Victoria boeken, waar de kans groot is dat je landgenoten tegenkomt, maar zijn er ook volop kleinschalige accommodaties te vinden waar je wat meer op jezelf zit.

Playa Anfi del Mar

Direct bij timesharing resort Anfi del Mar ligt het volgens velen mooiste strand van Gran Canaria. Het witte zandstrand is één van de kunstmatig aangelegde stranden van het eiland en is een belangrijk onderdeel van het vakantieconcept van Anfi del Mar. Het strand is echter ook gewoon een openbaar strand dat door locals en toeristen graag bezocht wordt. Wie hier vertoeft die waant zich in een Caribisch vakantieparadijs. Ze hebben goed hun best gedaan om hier een aangenaam en aantrekkelijk strand aan te leggen, waar ze naar onze mening prima in geslaagd zijn.

Playa de las Canteras

Het grootste strand van hoofdstad Las Palmas is Playa de las Canteras. Het goudgele zandstrand ligt aan de westelijke kant van de stad waardoor je er wat beter beschut ligt tegen de wind. Op het strand zijn allerlei voorzieningen te vinden zoals ligbedjes, parasols, douches en mogelijkheden om je om te kleden. Langs het strand ligt de gezellige wandelboulevard Paseo las Canteras, waaraan diverse restaurants en bars gevestigd zijn. Het voordeel van dat je in een echte stad zit, is dat het hier ook in de avonduren nog lang gezellig blijft. Het nadeel is dat gratis parkeren in de buurt van het strand niet mogelijk is. Het zal op de drukkere dagen sowieso al wat lastiger zijn om vlak bij het strand te parkeren. Soms zul je wat langer moeten lopen dan je zou willen.

Stranden