Top 5 hotels op Gran Canaria

Er zijn langs de kust, maar ook in het binnenland van Gran Canaria behoorlijk wat hotels en resorts te vinden. Vooral aan de zuidkust is de keuze in hotels enorm. Er is vooral een groot aanbod in drie-, vier- en vijfsterrenhotels. Op Gran Canaria biedt een redelijk deel van de hotels een vorm van all-inclusive verzorging aan. Toch kan is het verschil tussen de diverse hotels en resorts behoorlijk groot. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de ligging van de resorts of de mate van luxe die aangeboden wordt. Op deze pagina hebben we onze vijf favoriete hotels en resorts op Gran Canaria kort beschreven. Dit gedeeltelijk op eigen ervaringen, maar ook door het lezen van ervaringen van gasten van de verschillende hotels en resorts.

Natuurlijk gelden er voor iedere vakantieganger andere normen en waarden en zoek niet iedereen hetzelfde, maar in onze ogen zijn dit de vijf beste, sfeervolste en leukste hotels en resorts van Gran Canaria.

Seaside Grand Residencia

Een luxe vijfsterrenhotel waar zelfs de meest verwende gasten alleen maar hun lof over uitspreken. Wie de vele recensies op internet leest die zal meteen willen boeken, want dit is het beste hotel dat je op Gran Canaria zult vinden. Kleinschalige laagbouw in een sfeervolle setting, heerlijke kamers waarin het je nergens aan ontbreekt en een a la carte restaurant waarvan men zegt dat deze op het niveau is van een sterrenrestaurant. Wat wil je nog meer op je vakantie? Natuurlijk betaal je voor Seaside Grand Residencia meer dan voor een gemiddeld vijfsterrenhotel op Gran Canaria, maar wie de kwaliteit in ogenschouw neemt die twijfelt geen moment dat deze voortreffelijke accommodatie zijn geld helemaal waard is. Verwacht hier geen druk animatieprogramma, maar wel een uitgebreid spa centrum, een goede fitnessruimte en de mogelijkheid om een golfpakket bij te boeken. Het is geen adults-only hotel, maar het aantal kinderen dat je hier ziet is beperkt.

Meer info en bekijk prijzen van vakanties naar Seaside Grand Residencia

Seaside Grand Residencia

RIU Palace Meloneras

De RIU-keten staat vooral bekend vanwege hun geweldige formules waardoor je een onbezorgde vakantie kunt vieren. Al sinds 1985 heeft deze Spaanse keten heel wat gasten op Gran Canaria ontvangen. Hun tophotel is het RIU Palace Meloneras dat één van de mooiste locaties van het eiland ligt: direct bij het begin van de Dunas de Maspalomas, ter hoogte van de vuurtoren van Maspalomas. Het hotel is helemaal omgetoverd in de nieuwe RIU-stijl met frisse interieurs en sfeervolle restaurants. Ook voor kinderen is het RIU Palace Meloneras een leuk hotel, maar wat betreft animatie voor de kids is het ClubHotel RIU Gran Canaria beter, omdat dat hotel zich vooral op gezinnen richt. Gasten zijn vooral lovend over de ligging en het eten. Als nadeel wordt het ‘handdoekje leggen’ regelmatig genoemd in reviews.

Meer info en bekijk prijzen van vakanties naar RIU Palace Meloneras

RIU Palace Meloneras

HD Parque Cristóbal

Als je op zoek bent naar een leuke kindvriendelijke accommodatie met een mooie prijs-/kwaliteit verhouding dan kom je op Gran Canaria al snel uit bij HD Parque Cristóbal. Dit park heeft van TUI het TUI FAMILY LIFE label gekregen omdat het voor families met kinderen hier uitstekend vertoeven is. Het all-inclusive concept en het uitgebreide entertainmentprogramma zorgen ervoor dat ouders en kinderen zich hier prima vermaken. Het wordt helemaal geweldig als je kiest voor de speciale Kids Suite. Hier vind je naast de kindermeubels ook airco, een spelcomputer, een heerlijke zitzak, flessenwarmer en een babyfoon. Tijdens de meivakantie, zomervakantie en herfstvakantie kunnen de kinderen ook terecht in de Kids’ Club. Het geliefde complex is gunstig geprijsd.

Meer info en bekijk prijzen van vakanties naar HD Parque Cristóbal

HD Parque Cristóbal

Hotel RIU Gran Canaria

De ultieme familievakantie op Gran Canaria beleef je in Hotel RIU Gran Canaria. Dit viersterren all-inclusive hotel op Gran Canaria is de topper van de bekende RIU-keten. Het hotel biedt enorm veel op het gebied van sport, ontspanning en entertainment. Drinken en snacks zijn 24 uur per dag gratis beschikbaar (o.a. dankzij de gratis minibar) en naast eten in buffetvorm kun je ook uit twee a la carte restaurants kiezen, waarvan eentje Aziatische gerechten serveert. Gezinnen met kinderen kunnen dankzij familiekamers op één kamer slapen. Overdag en ’s avonds is er een activiteitenprogramma en voor de kinderen zijn er ook een drietal clubs: Miniclub RiuLand (4 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar) en Teenclub Riu4U, leeftijd van 13-18 jaar. In de wintermaanden zijn twee zwembaden verwarmd, zodat je het hele jaar door aangenaam kunt zwemmen bij het hotel.

Meer info en bekijk prijzen van vakanties naar RIU Gran Canaria

ClubHotel RIU Gran Canaria

Lopesan Villa del Conde

In Costa Meloneras vind je drie Lopesan hotels: Lopesan Costa Meloneras Resort, Lopesan Baobab Resort en Lopesan Villa del Conde Resort. Drie hotels die aan veel verwachtingen kunnen voldoen. Het Costa Meloneras Resort heeft vier sterren, de andere twee hotels hebben vijf sterren. Onze persoonlijke favoriet is het Lopesan Villa del Conde Resort omdat dit luxe vijfsterrenhotel luxe combineert met een uitstekende ligging aan de wandelboulevard van Costa Meloneras. Het hotel lijkt wel een dorp op zich. Niet voor niets dat je bij het inchecken een plattegrond meekrijgt waar alle faciliteiten en je hotelkamer op vermeld staan.

Vier restaurants, vier bars en twee snackbars verzorgen de inwendige mens. Voor de afkoeling zijn er maar liefst vijf zwembaden. Het lichaam kun je laten relaxen of verzorgen in de bijbehorende Corallium Spa centrum. Wie eenmaal een Lopesan hotel op Gran Canaria geprobeerd heeft die zal de volgende keer waarschijnlijk weer voor Lopesan kiezen. O ja, voor de wat minder warme dagen is het goed te weten dat drie zwembaden verwarmd worden.

Meer info en bekijk prijzen van vakanties naar Lopesan Villa del Conde

Lopesan Villa del Conde